Vremea se schimbă radical începând de astăzi. De la ora 10 intră în vigoare un cod galben de ploi torenţiale, vijelii, grindină

(Last Updated On: June 27, 2016)

În zonele de vest, centru şi nord, dar şi în zonele de deal şi de munte din restul ţării vremea se va schimba radical față de săptămâna trecută, anunță meteorologii.

Vor fi ploi cu cantităţi de apă de până la 60 de litri pe metru pătrat. Aversele torenţiale vor fi însoţite de vijelii, descărcări electrice şi posibil grindină. Din acest motiv, temperaturile vor mai scădea în acele zone şi nu vor mai trece la amiază de 30 de grade Celsius. Marţi, vremea va deveni instabilă şi se va răcori şi prin sud şi sud-est, informează digi24.ro

Începând de astăzi de la ora 10 și până mâine la aceiași oră va intra în vigoare un cod galben de ploi torențiale, vijeli, grindină și cantitate de apă de până la 60 de litrii pe metru pătrat.

cod galben

În intervalul menţionat, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi, 28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării.

Vremea se va menţine călduroasă, astăzi 27 iunie, în jumătatea de sud-est a teritoriului. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unităţi.