Aceasta este cea mai delicioasă înghețată. O poți prepara chiar la tine acasă, în numai patru pași

(Last Updated On: July 29, 2016)

Acest desert îl putem găsi practic în toate frigiderele marketurilor. Producătorii au experimentat în cele mai diverse feluri, pentru a obține o diversitate vastă de gusturi.

Începând de la gustul pur al lactatelor îndulcite, fructe de pădure, arome exotice, înghețata este desertul delicios de la care foarte puțini se pot abține. Va-ți gândit să încercați prepararea înghețatei chiar în bucătăria dumneavoastră de acasă? Rețeta propusă în acest articole este cea mai bună, și nu necesită eforturi sofisticate.

Astăzi, vorbim despre delicioasa “Înghețată de vanilie în patru pași”, conform a1.ro.

Ingrediente:

300ml lapte
100g zahăr pudră
4 gălbenuşuri de ou
2 păstăi de vanilie
300ml smântână pentru frişcă

Mod de preparare:

Pasul 1 – Setaţi congelator la -18C. Aduceţi laptele în punctul de fierbere. Separat amestecaţi bine zahărul şi gălbenuşurile până la omogenizare. Aşezaţi castronul pe un prosop umed şi turnaţi treptat laptele fierbinte peste ouă şi zahăr, amestecând continuu. Așezați tigaia înapoi pe foc şi mai amestecaţi până când se îngroaşă, după care compoziţia se lasă la răcit complet.

Pasul 2 – După ce amestecul s-a răcit, se adaugă smântâna şi se taie păstăile de vanilie, se scoate miezul folosind un vârf de cuţit şi se adaugă în compoziţie. Acum, bateţi bine amestecul cu ajutorul unui mixer, până se îngroaşă.

Pasul 3 – Amestecul de îngheţată se toarnă într-un recipient de mică adâncime, se acoperă şi se lasă la congelator 3-4 ore.

Pasul 4 – La fiecare jumătate de oră, timp de 3-4 ore, scoateţi îngheţata din congelator şi amestecaţi-o cu furculiţa ca un piure. În acest fel, veţi obţine o îngheţată cremoasă şi fină, fără cristale.