Cel mai mare site de torrente a fost ÎNCHIS, iar patronul a fost ARESTAT

(Last Updated On: July 22, 2016)

Unul dintre cele mai mari site-uri de torenți, Kickass Torrents, a fost închis ieri de autoritățile americane, iar patronul site-ului a fost arestat.

Autoritățile federale americane au închis toate domeniile web pe care se baza KickAssTorrents. În urma acțiunii care a durat aproape 24 de ore, a fost arestat și Artem Vaulin, un cetățean ucrainean care s-ar afla în spatele KickassTorrent.

„Într-un efort de evitare a autorităților, Artem Vaulin s-a bazat aparent pe servere localizate în țări de pe întregul mapamond și și-a mutat domeniile în mod repetat din cauza închiderii lor constante și a proceselor civile. În orice caz, arestarea sa în Polonia demonstrează din nou că nu se pot ascunde criminalii cibernetici, ci doar pot fugi”, a declarat Leslie Caldwell, procuror general secund în cadrul Departementului de Justiție, citat de digi24.ro

KAT avea peste 50 de milioane de vizitatori lunar, fiind al 69-lea cel mai accesat site internet din lume, iar prejudiciul este estimat la peste un miliard de dolari.