Metode naturale pentru a ține țânțarii la distanță, fără să dai bani pe soluții scumpe!

(Last Updated On: July 16, 2016)

UTIL! Aceste insecte ne încurcă să ne odihnim de fiecare dată în serile de vară. Utilizăm diverse soluții scumpe cu scopul de a scăpa, însă folos din acestea nu tot timpul este, iar dacă geamul este deschis ei vin în abundență și vă pișcă.

Cum să scăpați de țânțarii care vă zumzăie pe la urechi? Ați probat atât lichide cât și pastile de tip Raptor, însă efectul este unul temporar? Aflați că există plante, pe care dacă le veți pune pe gem, veți scăpa de aceste insecte enervante.

Levănțica și rozmarinul.

Țânțarii se dau bătuți în fața ghivecelor cu levănțică ori cu rozmarin. E adevărat că aceste plante atrag fluturii și albinele, dar ambele au un miros care îi pun pe fugă pe țânțari, scrie a1.ro

Regina nopții, garofița și petuniile.

Serile plăcute pe care le petreci cu prietenii până târziu nu vor mai fi tulburate de bâzâitul unor musafiri nepoftiți.

Asta numai dacă ai avut grijă să așezi în casă vase cu regina noptii, garofițe sau petunii. Parfumul lor va convinge țânțarii să facă drum întors afară din locuință.

Condimentele.

Măghiran, mentă, cimbru, busuioc, mărar… Iată lista plantelor aromatice pe care te poți baza că te vor scăpa de vizitatorii nepoftiți. Cresc din abundență în balcoanele scăldate de soare. Așa devin o adevărată armată vegetală împotriva „invadatorilor”