FELICITĂRI! Ea este Marinarul anului 2016, premiată pentru curaj excepțional. Femeia care a salvat șapte pescari naufragiați, pe valuri de peste zece metri și vânt de 60 de noduri

(Last Updated On: July 12, 2016)

O indiancă, pe nume Radhika Menon, va primi premiul pentru cel mai curajos marinar în 2016. Ea va primi „2016 IMO Award for Exceptional Bravery at Sea” din partea International Maritime Organisation Council.

Acum cinci ani de zile, o indiancă pe nume Radhika Menon spărgea toate barierelor castelor indiene și devenea prima femeie comandant de navă din istoria Flotei Maritime Comerciale a Indiei. Și nu pe orice navă, ci pe un super-tanc petrolier.

CnK5FNSUkAEfT9P

Consiliul IMO, întrunit pentru a 116 oară în istoria sa, a luat o decizie fără precedent: Căpitanul de Cursă lungă de navă Radhika Menon, o indiancă de 47 de ani, comandantul super-petrolierului Sampurna Swarajya va fi medaliată, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în noiembrie, la Londra cu cea mai înaltă distincție care poate fi acordată unui marinar civil, pentru acte de bravură și curaj deosebit pe mare.

Pe 22 iunie 2015, în Golful Bengal, ofițerul II Punte de pe Sampurna Swarajya a observat, la circa o milă și jumătate în prova navei, o barcă de pescuit ce plutea în derivă, cu catargul rupt și fără propulsie. Era o furtună năprasnică. Valuri uriașe, vânt devastator și ploaie grea. Comandantul Radhika Menon s-a apropiat și a obsevat că de pe epava plutitoare făceau semne niște oameni disperați. de aici începe o poveste ce ar merita un film de Hollywood.