(Video) ROMÂNI culcaţi la pământ pe Aeroportul Ataturk. Imagini filmate în timpul loviturii de stat. „Pot spune ca am trait si retrait din momente similare si foarte intense petrecute la “revolutia” din 1989”

(Last Updated On: July 19, 2016)

Un român a postat pe pagina sa de Facebook un video cu imagini din timpul loviturii de stat din Turcia. El a fost prins de evenimente în aeroportul Ataturk din Istanbul

Pe Facebook,Alin Prandea a scris:

“Dupa aproximativ 28 de ore petrecute in aeroportul din Istanbul pot spune ca am trait si retrait din momente similare si foarte intense petrecute la “revolutia” din 1989. Atunci eram soldat in termen la o unitate militara aflata in apropiere de Otopeni. De aceasta data am avut parte de nefericita experienta la o varsta la care pot analiza mai profund aceste momente, pe alocuri chiar dramatice.

Alaturi de doi oameni dragi mie Cristian Lepah si Roxana Delcea, am fost martori la o tentativă de lovitură de stat dată de o parte a forțelor armate, în urma căreia am aflat ca au murit peste 200 de oameni și au fost arestați aproximativ 2.000 de soldați. Am fost martori la schimburi de focuri, agresiuni fizice si verbale, bombardamente de o parte si de alta a baricadelor.

Dincolo de toate aceste aspecte am avut ocazia sa vad si partea buna a oamenilor. Insist asupra acestui aspect din convingerea ca aproape toti cei prezenti au tendinta de a descrie doar momentele de intensitate ale acelor atacuri. In acele momente, intre cei aflati in aeroport au disparut toate barierele culturale, religioase si de orice fel.

Fac referire in mod special la turisti si chiar cetatenii turci aflati in tranzit. Solidaritatea si compasiunea se manifesta prin diverse gesturi mici, dar foarte importante.
Un simplu pahar de apa, sau un gest de incurajare facea diferenta intre panica si liniste.

Am cunoscut persoane care m-au facut oarecum sa-mi schimb anumite idei usor preconcepute despre diverse lucruri sau oameni. La randul nostru, am incercat sa transmitem acelasi lucru. Nu stiu daca am reusit sau nu, dar cu siguranta cei care doresc sa inoculeze ura intre OAMENI nu o sa reuseasca.

Vezi aici Video:

Mai sunt multe de povestit despre acest eveniment dar ma opresc aici. Am considerat ca este important sa spun si acest aspect. Multumesc celor ce s-au gandit la noi si ne-au sustinut.”