PERCHEZIȚII! Poliția Română i-a prins pe traficanții de arme din reportajul televiziunii britanice Sky News.

(Last Updated On: August 10, 2016)

DIICOT face percheziții în aceste momente la traficanții de arme care au apărut în reportajul televiziunii britanice, Sky News.

Romania TV anunță că traficanții din reportaj au fost identificați și prinși de polițiști. Perchezițiile au loc în Bistriţa Năsăud şi Târgu Mureş.
Revenim cu detalii.

arme_sky_news_romania_24365700

Jurnalistul britanic care a realizat reportajul despre traficanţii de arme respinge acuzaţiile oficialilor români. El susţine că s-a întâlnit cu traficanţi români de arme pentru că i-au inspirat “încredere”, informează realitatea.net.

Autorul controversatului reportaj a venit cu explicaţii. Stuart Ramsay spune că, iniţial, a luat legătura cu bande de traficanţi de arme din Albania, Serbia şi Bosnia, dar întâlnirile au căzut pentru că respectivii nu prezentau încredere.

„Contactele noastre au dus spre un român care era membru al familiei unei bande de infractori. Nu am avut niciun motiv să cred că nu era cine pretindea că e. Am avut cu mine un fost militar, care era paznicul meu, care a fost soldat şi care a confirmat că armele erau arme militare”, spune jurnalistul britanic.

,,Nimeni nu poate spune cât de intensă a fost întâlnirea, am fost percheziţionaţi, arme grele scoase la vedere, nu a fost cea mai uşoară muncă pe care am făcut-o. Şi imediat ce şi-au dat seama că nu voi cumpăra o armă, au împachetat şi au plecat”, adaugă Ramsay.

Stuart Ramsay are şi o explicaţie pentru faptul că presupuşii traficanţi de arme n-au fost deranjaţi de camera de filmat: „În nicio clipă nu le-a păsat pentru că, aşa cum au spus ei, autorităţile locale nu reprezintă o problemă pentru ei. E o afacere, mută mii de arme…”

Citeste si

UPDATE Percheziții la traficanții de arme din reportajul Sky News. Traficanții dețin armele … legal?!

Ambasada României din Marea Britanie vrea să ceară postului Sky News să difuzeze un drept la replică la materialul care prezenta aşa-zisele arme de asalt traficate în România.