S-a descoperit secretul! Învață cum să păstrezi pepenele PROASPĂT şi jumătate de an. Mănâncă fructul preferat de Crăciun fără nicio cheltuială

(Last Updated On: August 28, 2016)

S-a descoperit secretul! Pepenele verde poate fi păstrat foarte mult timp fără ca acesta să se strice. Cu adevărat vei fi mulțumi de acest truc atunci când îl vei cunoaște, pentru că te va scuti de sumele mari de bani pe timp de iarnă.

Trucul de mai jos este unul senzațional mai ales pentru iubitorii de pepene verde. Ca să te bucuri de acest fruct și pe timp de vară, iată pași pe care îi ai de făcut.

14182510_296599804040897_1827840701_n

Topeşte ceară de parafină sau, dacă nu găseşti, lumânărele tip pastile, la bain-marie, potrivit a1.ro. Lasă ceară să se răcorească puţin şi apoi aplic-o în strat uniform, de aproximativ 5 milimetri grosime, pe toată suprafaţa pepenelui. Lasă ceară să se răcească şi să se întărească înainte de a trece la pasul următor.

Aşază pepenele într-o cutie plină cu paie sau hârtie de ziar, după care depozitează cutia într-o zonă întunecată, răcoroasă şi uscată, cum ar fi o pivniţă sau o cămară. Important este să îl ţii departe de surse de căldură.

Înainte de a consuma pepenele, stratul protector trebuie îndepărtat complet.