Raed Arafat: Românii să îşi facă provizii de hrănă şi apă

(Last Updated On: August 27, 2016)

Raed Arafat atrage atenția oamenilor care locuiesc în zonele seismice să își facă provizii de apă și mâncare neperisabilă pentru 3-4 zile, astfel încît comunitatea să-i poată susține pe cei care ar rămîne fără locuință în cazul unui seism, până când autoritățile se ocupă cu salvarea de vieți omenești.

”Dacă se întîmplă așa ceva (un cutremur, n.r.), principalul rol al statului este salvarea de vieți și va fi concentrat pe acest lucru. Paralel cu asta, statul va fi concentrat pe refacerea tututor aspectelor guvernării, funcționării statului – utilități, comunicații, sisteme de coordonare. Toate aceste aspecte sînt prioritatea statului în caz de cutremur. Comunitatea trebuie să fie pregătită pentru o perioadă de cel puțin 2-3 zile să supraviețuiască. Dacă nu e nimeni rănit, dacă nu mai au casă, să aibă posibilitatea comunitatea respectivă să-și mențină oamenii în condiții cît de cît acceptabile, dar concentrîndu-se pe salvarea de vieți. Lucru care se întîmplă acum în Italia”, a spus Raed Arafat, citat de monitorulexpres.ro

Centrul Italiei a fost afectat, pe 24 august, de trei cutremure de suprafaţă – cu magnitudini de 6,0, 5,4 şi 4,8 grade – urmate de sute de replici. Bilanţul al victimelor cutremurului din Italia a ajuns la 267 de morţi şi aproximativ 400 de răniţi.