Vezi cum a reușit un nigerian să păcăleasă pe internet zeci de români și străini.Una dintre victime i-a oferit o sumă colosală

(Last Updated On: August 1, 2016)

Se pare că sunt mulți proști pe planetă, chiar dacă dețin sume fabuloase în conturi. Un nigerian a fost arestat după ce a aplicat tactica de mailuri spam în care promitea că te îmbogățește dacă îi trimiți tu la început bani.

Un nigerian în vârstă de 40 de ani a fost arestat pentru fraudarea a mii de persoane din întreaga lume prin intermediul unor escrocherii online în valoare de peste 60 milioane de dolari, au anunţat luni Interpol şi Comisia nigeriană de combatere a infracţionalităţii economice şi financiare (EFCC), relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

13875118_281883772179167_939193917_n

Bărbatul, identificat de către Interpol ca fiind ”Mike”, se pare că este şeful unei escrocherii internaţionale cu email-uri care vizează de la întreprinderi mici la cele medii din ţări precum Australia, Canada, India, Malaezia, România, Africa de Sud, Thailanda şi Statele Unite Ale Americii (SUA).

Potrivit Interpol şi EFCC, într-unul din cazuri victima a fost păcălită să plătească suma de 15,4 milioane de dolari.

Suspectul a fost arestat în sudul Nigeriei. Se crede că este capul unei reţele de cel puţin 40 de escroci din Nigeria, Malaezia şi Africa de Sud, care trimiteau mesaje de tip malware şi comiteau fraude, au precizat sursele.

El este acuzat, de asemenea, de spălare de bani în China, Europa şi SUA. În cazul lui au fost emise acuzaţii de piraterie informatică, conspiraţie şi obţinerea de bani sub pretexte false.