Vezi de ce nu este bine sa folosesti folie de aluminiu cand gatesti la cuptor

(Last Updated On: August 8, 2016)

Atunci când coaceți ceva la cuptor, ce obișnuiți să folosiți la fundul tigăii? Tigaia goală unsă cu ulei sau unt, hârtie de copt sau poate folie de aluminiu? Specialiștii vin cu recomandări importante în utilizarea foliei de aluminiu atunci când gătiți ceva.

Luând în considerație că folia de aluminiu este tot mai frecvent în prepararea și păstrarea bucatelor, au fost elaborate studii din care s-a constatat că acest nu este chiar atât de recomandat, ci dimpotrivă poate aduce daune organismului dumneavoastră.

Aluminiul nu apare decat sub forma de folie (cel mai utilizat material in gospodariile din tarile dezvoltate), oalele si tigaile sunt captusite cu acest material ce, de asemenea, poate fi regasit si in compozitia ustensilelor de bucatarie, precum lingurile, potrivit culinar.bzi.ro. Cuprul a fost inlocuit, in timp, cu aluminiul deoarece este mult mai usor de produs in masa si este mai usor de curatat.

Cum puteti evita imbolnavirea din cauza aluminiului in timp ce mancarea, care este preparata in oale de aluminiu, nu este daunatoare pentru organism, gatitul in folie de aluminiu poate fi problematic, mai ales in cazul mancarurilor picante sau acide preparate la temperaturi inalte.

Corpul uman produce cantitati mici de aluminiu, ceea ce inseamna ca expunerea minima la acesta substanta nu dauneaza corpului.Organizatia Mondiala a Sanatatii a stabilit ca ingestia a 40mg per kilogram din greutatea persoanei pe zi este o cantitate sigura. Multe persoane sunt expuse la ingerarea a mai mult aluminiu decat doza zilnica stabilita. Aluminiul se regaseste in porumb, branza, sare, ierburi aromatice, condimente si ceaiuri.

Este utilizat in fabricarea ustensilelor, in agentii farmaceutici si deodorante. Sulfatul de aluminiu, un derivat al substantei, este utilizat in procesul de purificare al apei.