Vezi Topul companiilor aeriene din România cu cele mai ieftine bilete de avion. Surpriza de pe primul loc:

(Last Updated On: August 14, 2016)

Zborul cu avionul nu mai este un lux de mult. Multitudinea de companii low-cost au pus presiune pe companiile aeriene tradiționale ducând la un adevărat război al prețului biletelor de avion. Platforma online Rome3Rio a realizat un top al companiilor aeriene în funcţie de costul pe kilometru. Astfel, cea mai ieftină companie din România este Aeroflot din Rusia, cu un cost de 0,09 dolari/kilometru.

Platforma online Rome2Rio a realizat un clasament al companiilor aeriene din întreaga lume, dar de data aceasta a fost luat în calcul costul unui bilet de avion pe kilometru. Au fost comparate preţurile la biletele de avion de la 312 companii aeriene pentru a determina preţul mediu pe kilometru, informează economica.net și preluat de jurnalulmm.ro.

14011866_289055114795366_1928100779_n

Sunt mai mulţi factori care influenţează preţul pe kilometru, inclusiv tipul de aeronavă folosit, rutele, distanţa, salariile locale, costul cu combustibilul, dar şi veniturile suplimentare, cât şi taxele de pe aeroporturi. Spre exemplu, companiile Lion Air şi AirAsia sunt ieftine pentru că sunt bazate în ţări unde salariile sunt mai mici decât venitul mediu din alte ţări, iar KLM, care se află la celălat capăt este cea mai scumpă companie aerienă din lume, utilizează produse şi servicii inovatoare. Spre exemplu, în 2012, KLM a operat primul zbor transatlantic cu biocombustibil.

La nivel internaţional, cea mai ieftină companie este Scott, o companie aeriană din Singapore, cu un tarif mediu de 0,07 dolari pe kilometru, în timp ce la KLM biletele sunt cele mai scumpe, cu un cost de 0,48 de dolari/km.

Din lista, care cuprinde companii aeriene de pe toate continentele, ECONOMICA.NET a selectat operatorii care sunt prezenţi pe piaţa din România. Iată mai jos clasamentul.

Ruşii de la Aeroflot, care leagă Bucureştiul de Moscova, au cele mai ieftine bilete de avion. Wizz Air şi Qatar Airways completează podiumul, iar cele mai scumpe companii sunt KLM, Lufthansa şi Swiss Air.