(Video) CUTEREMUR puternic în Italia! Un oraș aproape a dispărut! „Sunt oameni sub dărâmături”

(Last Updated On: August 24, 2016)

Tragedie în Italia. Un cutremur de 6,2 grade pe Richter a avut loc în această dimineață, la ora 03.36 ora locală (04.36 ora României), potrivit agențiilor de presă din România. Seismul a fost urmat de mai multe replici, cel mai puternic fiind de 5,5.

În Roma, cutremurul s-a resimţit timp de aproximativ 20 de secunde, potrivit La Republica. Autoritățile au anunțat că s-au dărâmat clădiri în trei provincii, însă situația cea mai gravă este în Amatrice, unde multe persoane au fost prinse sub dărâmături, informearomanialibera.ro.

Autoritățile italiene, citate de Reuters, au precizat că, până în prezent, nu au informații privind numărul răniților.

„Drumurile spre şi din localitatea noastră sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături… A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit”, a declarat primarul localității Amatrice, Sergio Pirozzi.

Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat că seismul a fost grav şi există relatări cu privire la daunele provocate. Între timp, un refugiat din munţii Gran Sasso a susţinut că o bucată mare dintr-o piatră s-a prăbuşit în timpul cutremurului.

Localitatea Amatrice este situată în partea centrală a peninsulei italiene, în zona montană a Apeninilor.

Vezi aici Video:

Vezi aici video:

Citeste si
UPDATE! Cutremur Italia. Româncă: „A început să tremure casa, să cadă făianţa”

Anterior, un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a zguduit localitatea L’Aquila, situată la doar 50 de kilometri de Amatrice, la 6 aprilie 2009. Seismul a lăsat în urmă 302 morţi şi peste 1.500 de răniţi, fiind unul dintre cele mai puternice din istoria recentă a regiunii.