Român prins pe stradă de poliție cu peste 30 de moaște în rucsac. Vezi ce vroia barbatul sa faca cu ele

(Last Updated On: October 26, 2016)

Un bărbat din București a fost prins de poliția din capitală cu „peste 30 de “sfinţi şi mucenici” pe post de ”moaşte””, pe care le purta pentru „simpla închinăciune”.

„Peste 30 de “sfinţi şi mucenici” – pe post de ”moaşte” – au fost găsiţi în şapte cutii pe care un bărbat le avea într-un rucsac. Acesta plimba raclele prin centrul Capitalei şi, conform propriei declaraţii, le purta pentru “simpla închinăciune”, informează libertatea.ro

14813652_1697508790564695_889644352_n

Inspectorii au depistat, marţi seara, în zona Patriarhiei Române, patru persoane care aveau un comportament suspect, devenind recalcitrante atunci când li s-a cerut să se legitimeze.

 

„S.C.G. (un bărbat în vârstă de 38 de ani) a încercat, iritat, să ferească de privirile agenţilor locali un rucsac pe care îl purta cu grijă. În cele din urmă, la control, bărbatul a început să înşire: o cutie cu “10 Sfinţi martiri de la Aiud”, o raclă cu “Sfântul Ierarh Dionisie al Zachintului”, o cutiuţă cu “Sfântul Mucenic Daniil Aghioritul” sau o raclă mai mare în care se afla un os ce semăna cu o falangă – bucată mumificată despre care proprietarul de moaşte afirma că este a unui sfânt luat din Muntele Athos, dar despre care nu ştie nimic.

Singura sa explicaţie vizavi de această bucată de os a fost că a primit-o în dar de la un călugăr. În total, bărbatul avea asupra sa şapte racle în care se aflau, conform declaraţiei sale, resturi şi părticele din mai bine de 30 de persoane pe care le numea sfinţi„, a precizat Răzvan Popa, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale București.

Bărbatul a fost predat judiciariștilor bucureșteni pentru continuarea cercetărilor. Cel mai probabil, „moaștele” vor fi supuse expertizei pentru a se afla care este proveniența lor.