S-a mărit valoarea tichetelor de masă în România. Vezi cât este acum:

(Last Updated On: November 16, 2016)

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea care permite majorarea tichetului de masă până la 15 lei, faţă de 9 lei cât este în prezent. Ca urmare a acestei legi angajatorul are dreptul de a alege dacă va păstra valoarea actuală a tichetului sau îl va majora.

Legea pentru modificarea art. (3) alin. (1) din Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă prevede că “Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 15 lei la data aplicării prevederilor prezentei legi”.

15129822_1709721412676766_839212177_n

”Este iniţiativa unor colegi de-ai noştri prin care se propunea posibilitatea măririi (valorii tichetului de masă-n.r.) până la 13 lei, rămânând valoarea actuală în vigoare şi doar posibilitatea angajatorului de a mări valoarea acestor tichete. A fost un amendament al doamnei Andreea Paul care a crescut valoarea la 15 lei. A fost adoptat”, a declarat preşedintele Comisiei de Muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, după adoptarea amendamentului, în şedinţa comisiei, citat de realitatea.net

Guvernul nu a susţinut majorarea valorii tichetului de masă.

”Guvernul se opune tot timpul în perioade electorale unor astfel de măsuri, dar eu sper că nu are un impact decât benefic asupra bugetului ţării pentru că aceste tichete vor fi cheltuite în comerţ, sunt purtătoare de TVA, de venituri în plus la buget”, a declarat Solomon cu privire la poziţia Guvernului faţă de proiectul de lege.