Vezi ce jucării trebuie să le cumperi copiilor în funcție de vârstă:

(Last Updated On: November 14, 2016)

Întemeierea unei familii, de obicei este urmată de apariția copilului, iar odată cu apariția piciului pe lângă grijile vitale, părinții mai au și dorința de a educa o individualitate. Din motiv că o bună parte nu au posibilitatea sau dorința de a se informa, aceștia nu știu ce tipuri de jucării trebuie să procure copilului pentru a-i dezvolta personalitatea.

Când aleg o jucărie pentru copiii lor, românii iau în considerare utilitatea acelui produs și modul în care el poate ajuta la dezvoltarea personală a micuțului, informează a1.ro.

15050100_339796269721250_956958496_n

Pe primul loc se află jocurile educative, puzzle-uri, jocurile de modelat, pictat, arată un studiu al marelui lanț de magazine Noriel.

Un criteriu foarte important în alegerea unei jucării este vârsta copilului. Astfel, pentru copiii mai mici de 5 ani sunt indicate jucăriile de construcții cu piese din plastic sau jucăriile de pluș. Perioada aceasta este caracterizată de probleme cu somnul ale celui mic, iar un animal de pluș care îi va ține companie seara poate fi un cadou ideal.

Copiii cu vârste cuprinse între 5 si 9 ani își diversifică interesele. Cadourile pentru aceștia trebuie să îi ajute să își dezvolte creativitatea, de exemplu puzzle-uri, jocurile de cultură generală.

După ce trec de vârsta de 12 ani, copiii încep să își aleagă singuri jucăriile, își exprimă liber dorințele și pasiunile. De exemplu, pentru un puști pasionat de sport un cadou poate consta într-o minge de fotbal, echipament, mănuși.