(Video) O familie de români din Italia a scăpat cu viaţa din casa lor peste care s-a prăbuşit o biserică. Situaţia este dramatică, totul este numai moloz”

(Last Updated On: November 2, 2016)

Cutremurele care au zguduit Italia în ultima perioadă au lăsat zeci de mii de oameni fără case, printre aceștia aflându-se și câteva sute de români. Acesta este și cazul unei familii, Rodica şi Dorin Pămpărău, peste a cărei casă s-a prăbușit o biserică.

Rodica şi Dorin Pămpărău au plecat în Italia în 2001 cu dorinţa de a-şi face un trai mai bun. Şi au reuşit acest lucru: aveau o casă în Norcia, locuri de muncă şi o viaţă decentă. Cutremurele din ultima săptămână le-au năruit totul.

14961518_1701570256825215_841989212_n

„Situaţia este dramatică, totul este numai moloz, trebuie să vină o macara să evacueze molozul şi după aceea dacă putem intra noi, nu ştim câte zile durează”, afirmă Dorin Pampărău, român stabilit în Italia, pentru digi24.ro

Cei doi au găsit găzduire la o familie de italieni a căror casă a rămas în picioare după seismele din ultima perioadă. Rodica şi Dorin Pampărău nu concep să plece din Norcia şi să revină în România. Speră să-şi poată recupera câte ceva din locuinţa lor peste care s-a prăbuşit o biserică din secolul al XV-lea.

Situaţia celor doi români este cu atât mai gravă cu cât bărbatul este operat la inimă de patru ori. Nu vor să se întoarcă încă în ţară, pentru că aşteaptă să iasă la pensie.

„Îţi vine să plângi, nu-mi imaginam niciodată dacă vedeam la televizor sau în altă parte, clădiri, tot molozul căzut, dar tot ce am văzut cu ochii mei, zici că e un vis”, adaugă Rodica Pampărău, român stabilit în Italia.

Vezi video aici:

Centrul istoric din Norcia e izolat, a fost închis încă de duminică după-amiază pentru că imobilele nu mai sunt deloc sigure pentru a fi locuite.