Meteo România: Temperaturile vor scădea brusc până la -22 de grade. Vezi prognoza până sâmbătă:

(Last Updated On: December 15, 2016)

Temperaturile se vor menține scăzute și în următoarele zile. Se vor înregistra chiar -22 de grade în noaptea de vineri spre sâmbătă cînd temperaturile vor scădea brusc.

Prognoza meteo pentru joi, 15 decembrie
Valorile termice vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare îndeosebi în regiunile nordice, estice şi la muntem, potrivit antena3.ro.

Temporar va ninge slab, local în zona montanã şi în Moldova şi pe arii mai restrânse în Muntenia şi Dobrogea, unde trecãtor vor fi posibile precipitaţii mixte, favorizând producerea de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, iar în a doua parte a intervalului, la cote mai reduse, în estul şi sud-estul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în Transilvania şi 7 grade în Oltenia, iar cele minime se vor încadra, în general, între -10 şi -2 grade.

Prognoza meteo pentru vineri, 16 decembrie

Valorile termice vor marca o scãdere în cea mai mare parte a ţãrii, iar în cursul nopţii vremea va deveni geroasã în nord şi centru şi local în rest. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri în zona de munte şi în regiunile sudice, unde cu totul izolat va ninge slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare pe creste, iar ziua şi în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 grade în depresiuni şi 5 grade în sudul Banatului, iar cele minime se vor încadra între -22 de grade în estul Transilvaniei şi -4 grade în Dealurile de Vest.

Izolat, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã şi chiciurã.
Presiunea atmosferica va continua sã creascã accentuat.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 17 decembrie

Valorile termice diurne vor marca o creştere faţã de ziua precedentã şi se vor situa în jurul normelor climatologic specifice acestei date.

În schimb, dimineaţa şi noaptea, vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii, izolat chiar geroasã, mai ales în nord, centru şi sud. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, iar cele minime se vor încadra între -15 şi -2 grade, posibil mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile estice, unde pe parcursul zilei vor fi înnorãri temporare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare pe crestele montale, dar trecãtor şi în sud-estul teritoriului.

Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief izolat va fi ceaţã, asociatã şi cu depunere de chiciurã.