Motivele pentru care Klaus Iohannis a refuzat-o pe Sevil Shhaideh

(Last Updated On: December 29, 2016)

Surse politice din anturajul președintelui Iohannis au spus care sunt motivele pentru care acesta a refuzat prima propunere pentru premier a PSD.

Conform stiripesurse.ro, care citează surse politice, unul dintre motivele invocate de președinte a fost cel legat de securitatea națională și riscul pe care Shhaideh și soțul acesteia îl reprezentau pentru o țară membră NATO.

Aceleași surse politice au precizat că președintele a fost deranjat și de jocul făcut de Liviu Dragnea în cazul Sevil Shhaideh. El consideră că Dragnea a călcat în picioare toate prevederile statutare ale PSD și s-a dus la Cotroceni cu un ”cec în alb”, încercând să impună un ”om de paie” în funcția de premier.

În tot acest joc politic, președintele a preferat să refuze prima propunere, tocmai pentru a nu lăsa un ”om de paie” la Palatul Victoria.

În ciuda a ceea ce se știa public, se pare că președintele le-a motivat în scris liderilor ALDE și PSD care au fost motivele pentru care a respins-o pe Sevil Shhaideh. Un consilier al președintelui le-ar fi trimis celor doi lideri politici o scrisoare prin care explica motivele respingerii, așa că, în ciuda unor explicații publice, liderii celor două partide știau care au fost resorturile președintelui.