NU se face școală! Weekend prelungit pentru unii elevi din cauza alegerilor

(Last Updated On: December 8, 2016)

Alegerile parlamentare care vor avea loc la sfârșitul săptămânii suspendă cursurile în mai multe școli. Startul este dat de școlile din București și este de așteptat că astăzi și școli din țară să anunțe suspendarea cursurilor.

Elevii din Capitală care învaţă în şcoli organizate ca secţii de votare la alegerile parlamentare din 11 decembrie vor avea suspendate cursurile vineri, începând cu ora 13.00, şi luni, până la ora 12.00, informează adevarul.ro.

15415938_352290858471791_565030490_n

Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie a Inspectoratului Şcolar al municipiului Bucueşti, la solicitarea Prefecturii

Potrivit reprezentanţilor ISMB, Prefectura a solicitat, printr-o adresă scrisă, suspendarea ursurilor în preajma alegerilor.

„Prefectura municipiului Bucureşti ne-a solicitat printr-o adresă scrisă să luăm o decizie cu privire la suspendarea cursurilor în preajma alegerilor, iar decizia Consiliului de Administraţie a Inspectoratului Şcolar al municipiului Bucureşti a fost aceea de a suspenda cursurile vineri înaintea alegerilor după-amiaza vineri şi în dimineaţa zilei de luni, după alegeri”, a spus pentru Adevărul inspectorul şcolar Ştefania Manea.

Potrivit acesteia, cursurile vor fi suspendate vineri, după ora 13.00, şi luni, până în ora 12.00. Cu toate acestea, potrivit purtătorului de cuvânt al ISMB, Marian Banu, nu în toate situaţiile cursurile vor fi suspendate.

„Avem unităţi şcolare unde secţia de votare este în sala de sport. Intrarea în şcoală şi cea în secţia de votare sunt diferite. Astfel încât nu se justifică suspendarea cursurior. Încă nu avem o situaţie centralizată a unităţilor şscolare unde vor fi suspendate cursurile”, a explicat Marian Banu.