RCS&RDS reintroduce programele Discovery?

(Last Updated On: December 30, 2016)

Potrivit unor informații pe surse, RCS&RDS va reintroduce în grila sa de programe canalele grupului Discovery pe cre le-a eliminat acum 3 ani.

Posturile Discovery revin în reţeaua RCS, dar şi pe platforma DTH Digi. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro și preluate de capital.ro, e o chestiune de zile până când posturile vor fi din nou în reţeaua RCS, atât pe cablu, cât şi pe DTH.

RCS&RDS a renunţat la Discovery în urmă cu trei ani deoarece nu mai avea audienţă. Reprezentanţii companiei de cablu au justificat scoarea postului din grilă prin faptul că tarifele erau mari în condiţiile în care cota medie de audienţă a canalelor Discovery era de 1%.

“Compania noastră nu poate fi de acord să continue difuzarea canalelor Discovery, cu plata unor tarife de 3 ori mai mari decât cele pentru alte canale similare, pentru toţi abonaţii săi, în condiţiile în care cota medie de audienţă a canalelor Discovery este de aproximativ 1%. Nu putem accepta principiul: 1% doresc şi 100% plătesc!”, anunţa compania RDS la momentul respectiv.

“Grupul Discovery a refuzat propunerea noastră de a crea un pachet distinct, care să conţină toate canalele sale, la un tarif stabilit de Discovery, pachet disponibil abonaţilor interesaţi, dar fără costuri nejustificate pentru abonaţii care nu îl solicită”, mai spuneau oficialii RCS&RDS.

Veniturile RCS&RDS au crescut în al treilea trimestru, pe piaţa din România, cu 13,6% până la 156,3 milioane euro, în timp ce profitul operaţional ajustat a crescut la 52,8 milioane de euro, conform informaţiilor furnizate de operator investitorilor.