UPDATE! Avion militar rus cu 92 de perosane prabusit in Marea Neagra. 3 000 de oameni pe vapoare, avioane, elicoptere si submarine implicați în acțiunea de căutare

(Last Updated On: December 26, 2016)

Un avion militar rusesc de tip Tu-154 , avand la bord 92 de persoane, s-a prabușit în Marea Neagra, în dimineața de Craciun. Avionul apartinea Ministerului Apararii si la bordul sau se aflau aproape toti membrii Corului Armatei Rosii, 9 jurnalisti si militari care urmau sa participe la un spectacol pentru soldatii rusi care lupta in Siria. Nu exista supravietuitori.

O imensa operatiune de cautare continua “non-stop”, in Rusia, dupa ce un avion militar rusesc cu 92 de persoane la bord s-a prabusit in Marea Neagra, scrie BBCNews in pagina electronica și preluate de hotnews.ro. Mai mult de 3 000 de oameni pe vapoare, avioane, elicoptere si submarine sunt implicati in actiunea din apropiere de statiunea Soci.


Ascultă aici cum cânta o melodie românesca – „Mult imi place primavara/Cand soseste-n toata tara”
Avionul Tu-154 – care transporta soldati, membri ai unui ansamblu renumit de muzica armata si reporteri – se indrepta spre Siria.
Toti cei aflati la bord ar fi murit in urma accidentului de duminica. Luni a fost declarata zi de doliu national in Rusia.

Primele corpuri gasite in mare
Echipele de cautare – inclusiv 109 scafandri – au lucrat toata noaptea de duminica spre luni, a spus oficialii rusi citati de BBCNews.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii, Igor Maj Gen Konashenkov declarase ca operatiunea va continua “non-stop”. El a adaugat ca spoturi luminoase puternice sunt folosite pentru a cauta resturile avionului.

Oficialii au declarat ca s-au axat pe o zona de 10,5 km patrati, chiar in largul coastei.

“Fragmente ale avionului Tu-154 al ministerului Apararii rus s-au gasit 1.5 km. de coasta Marii Negre a orasului Soci, la o adancime de 50 m pana la 70 m”, a anuntat ministerul Apararii.

Duminica devreme, 11 cadavre fusesera recuperate.

Intrebat de reporteri daca s-ar putea sa fi fost un atac terorist, ministrul rus al Transporturilor, Maksim Sokolov a declarat anchetatorii i-au in calcul “un intreg spectru¬ de posibile cauze ale accidentului.
Dar, a subliniat faptul ca e prea devreme pentru orice concluzii.

Avionul a disparut de pe radar, la doua minute dupa decolarea de pe aeroportul Adler din Soci la ora locala 05:25 (02:25 GMT) cu destinatia Latakia din Siria, a declarat ministerul Apararii.
Zborul venea de la Moscova si aterizase la Soci pentru realimentare.

Transporta 92 de persoane, inclusiv membri ai faimosului ansamblu Alexandrov, care mergea sa cante de sarbatori pentru trupele rusesti din Siria.