Aceasta este cea mai aromată, dar şi cea mai scumpă cafea din lume. Însă ceea ce are cu adevărat special această cafea e metoda de preparare

(Last Updated On: January 16, 2017)

Care este băutura ta preferată cafeaua sau ceaiul? Dacă faci parte din grupul celor care nu pot începe ziua fără o ceașcă de cafea, atunci află care este cea mai scumpă. Gustul are nuanțe de caramelă și ciocolată, iar conform analizelor de laborator bobul acestui tip de cafea este mai
curat decât cafeaua obișnuită, chiar dacă acestea sunt culese din excrementele unui animal care trăiește în Indonezia și Filipine. Ești gata să guști o astfel de cafea?

Kopi luwaki, numită şi cafeaua realizată din excremente de pisică, este cea mai scumpă din lume. Preţul său uriaş se datorează metodei extraordinare pe care fermierii o folosesc pentru a produce boabele.

Kopi luwak este realizată din boabe speciale de cafea sălbatică, roşie, consummate şi defecate de Zibeta Asiatică, un fel de pisică locală.

Aceste animale, care se găsesc în Indonezia şi Filipine, consumă doar boabele coapte şi dulci de cafea, însă nu pot digera şi seminţele din fructe.

Aparent, aceste semninţe trec printr-un proces de fermentaţie natural în timpul digestiei, ceea ce îi dă cafelei acea savoare unică, notează evz.ro.

Bobul de cafea este eliminat intact de animal şi este cules apoi de lucrătorii de pe plantaţie, care îl supun unui laborios proces de spălare, dezinfectare, selecţie bob cu bob, macerare, uscare şi apoi prăjire. Studiile arată că microbiologic este mai curată decât cafeaua obişnuită.

Iubitorii de cafea care au încercat preparatul special susţin că gustul ei este o combinaţie dintre caramel şi ciocolată, în timp ce alţii au numit-o “caviarul cafelei”.