Cea mai absurdă taxă din România: taxa pe pe tras clopotul la înmormântare

(Last Updated On: January 11, 2017)

Consiliului Local Satu Mare a aprobat în ultima ședință taxele care vor fi practicate la nivelul municipiului în anul 2017, pentru diferite servicii.

Toate taxele din municipiul Satu Mare au rămas la valoarea anului 2016, doar că multe dintre aceste taxe nu erau cunoscute de către sătmăreni.

Unele dintre taxele a cărui preţ s-a decis să fie egal cu cel din 2016 este şi una dintre cele mai absurde şi ciudate taxe auzite până acum la nivelul ţării, taxa pe tras clopotul la înmormântare în cimitirul de pe strada Amaţului, informează realitatea.net

De asemenea, la o înmormântare,cei care doresc asistenţă tehnică, alta decât săpatul gropii, trebuie să scoată din buzunar suma de 208 lei. Pentru asistenţă la montarea pietrei funerare se plăteşte 31 de lei iar pentru întreţinerea cimitirului pe un an de zile taxa este de 33 de lei.

Totodată se plăteşte chiar şi pentru ridicarea capacului. Dacă este vorba de o criptă de două persoane, dacă acestea sunt suprapuse, atunci taxa este de doar 115 lei, dar dacă este vorba de o criptă cu două persoane alăturate şi capacul este mai mare, taxe creşte şi ea, la 213 lei.