Ceai de ghimbir. Aşa se prepară corect

(Last Updated On: January 30, 2017)

Ceai de ghimbir. Fiind o ideală sursă de vitamine și de minerale ceaiul de ghimbir are o mulțime de beneficii asupra organismului nostru. Dar nu oricine îl știe a prepara corect. Astăzi îți descoperim secretul celui mai gustos și mai benefic ceai de ghimbir pe care l-ai încercat tu vreodată. Neapărat trebuie să-l prepari pentru că beneficiile lui sunt enorme.

Ceaiul de ghimbir acţionează eficient asupra depozitelor de grăsime. Consumat cu regularitate, accelerează metabolismul şi topeşte celulele adipoase. Ceaiului de ghimbir calmează durerile de cap prin efectul unor principii cu efect antiinflamator din ghimbir.

Ceai de ghimbir

Oamenii de ştiinţă susţin că ceaiul de ghimbir scade riscul de cancer de colon şi ovarian şi slăbeşte rezistenţă celulelor canceroase la tratamentele specifice, în special la chimioterapie, potrivit realitatea.net.

Ceaiul de ghimbir este un tonic general pentru organism, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi previne apariţia bolilor cardiace, iar peste toate acestea se adaugă şi recunoascuta capacitate a ghimbirului de a combate senzaţia de greaţă, inclusiv a greturilor din timpul sarcinii.

Spală bine o rădăcina proaspătă de ghimbir. Da rădăcina prin răzătoarea cu găuri mari. La o cană de ceai ai nevoie de circa două linguriţe cu vârf de răzătură de ghimbir. Pune aceată cantitate într-un vas, adaugă o cană şi jumătate de apă rece şi pune la fiert. După ce începe să clocotească, acoperă şi lasă la foc mic încă 10 minute.

Ceaiul rezultat este foarte aromat, uşor iute, dar foarte plăcut la gust. Poţi adaugă puţină miere şi suc de lămâie. Restul ghimbirului ras se poate păstra în congelator în cantităţi porţionate pentru câte o cană de ceai, că să-l ai uşor la îndemână. Ghimbirul îngheţat se pune direct în apă la fiert.