Ger puternic la Cluj, Brașov și Sibiu. Vezi cum va fi vremea în următoarele 3 zile:

(Last Updated On: January 4, 2017)

Gerul va pune stăpânire pe România iar cel mai frig va fi în Transilvania. Cel mai tare se va simți la Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu şi Baia Mare, unde spre dimineaţă vor fi temperaturi ce se vor apropia de minus 20 de grade Celsius.

În plus, de miercuri, în Transilvania revin şi ninsorile, potrivit digi24.ro. Şoferii care au drum în zone de munte trebuie să se pregătească pentru trafic în condiţii de iarnă. Gerul se va extinde treptat şi va cuprinde până duminică toată ţara. În ajun de Bobotează şi în prima zi din weekend, apar precipitaţii şi ninsori şi în sudul ţării.

Vreme foarte rece va fi şi în Moldova şi Dobrogea, unde vântul va sufla cu putere şi va fi viscol.

Prognoza meteo pentru miercuri
Miercuri, în vestul, centrul, nordul ţării şi la munte cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge, iar în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali şi în Maramureş ninsorile vor fi importante cantitativ şi vor determina depunerea unui strat mai consistent de zăpadă.

În restul teritoriului cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat, iar noaptea, pe arii restrânse, vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei, informează libertatea.ro.

Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări în regiunile nord-vestice, estice şi la munte, iar în Carpaţii Orientali şi pe crestele Munţilor Apuseni va fi tare si temporar va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 6 grade in Oltenia. Dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţă.

În Bucureşti, miercuri, cerul, variabil ziua, va avea înnorări în cursul nopţii, când trecător vor fi precipitaţii slabe, mixte. Vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului, apoi în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă.

Prognoza meteo pentru joi. Ninsori și viscol în București
Joi, în ţară, vremea va deveni geroasă noaptea, îndeosebi în jumătatea de nord a ţării. Cerul va fi mai mult noros. În prima parte a intervalului, pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, iar în sud, trecător şi lapoviţă sau ploaie, iar vântul va avea unele intensificări la munte, dar şi în regiunile vestice şi de răsărit. În cea de a doua parte a intervalului aria ninsorilor se va extinde în regiunile sudice şi sud-estice, iar vântul va avea intensificări îndeosebi la munte, în sudul Moldovei, Dobrogea şi Muntenia, zone în care zăpada va fi spulberată şi viscolită. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 6 grade regiunile estice.

În Bucureşti, joi, cerul va fi mai mult noros si, mai ales noaptea va ninge, iar vântul se va intensifica şi va viscoli ninsoarea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade.

Prognoza meteo pentru vineri
Vineri, în ţară, vremea se va răci accentuat, devenind geroasă mai ales în vestul, centrul şi nordul ţării. În regiunile extracarpatice si în zona Carpatilor Orientali si Meridionali, vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului, local si temporar va ninge, iar în Moldova, Dobrogea şi Bărăgan, precum şi la munte, vântul va avea intensificări, viscolind şi spulberând zăpada. În restul teritoriului, cerul va fi variabil si doar izolat va fulgui, mai ales în Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -13 si -3 grade. (-15…-16 grade in centrul tarii si -1 grad in sud)

În Bucureşti, vineri, vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi noros, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări ziua când va viscoli şi va spulbera zăpada. Temperatura maximă va fi de -5…-3 grade.