Incendiu BAMBOO: Focul nu a fost stins nici după 29 de ore, pompierii nu au putut intra în toate încăperile localului

(Last Updated On: January 22, 2017)

Focul de la Bamboo încă nu a fost lichidat nici după 29 de ore. Pompierii se luptă şi acum să stingă incendiul, cea mai mare parte a clubului s-a prăbuşit, iar echipele de intervenţie nu au reuşit încă să verifice toate încăperile localului

Peste 260 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului. La club au rămas pentru supraveghere șase autospeciale de stingere, o mașină de descarcerare și o ambulanță SMURD, informează romaniatv.net

Un număr de 44 de persoane au fost transportate sau au ajuns pe cont propriu la spital, dintre care doar 5 mai sunt internate. Niciuna dintre persoanele care mai sunt internate nu prezintă arsuri.

Tinerii care au plecat din spital au povestit cu groază momentele de panică. Cele mai grele clipe au fost atunci când fiecare încerca să se salveze. Se căţărau unii pe alţii sau pur şi simplu s-au aruncat în lacul îngheţat. Printre cei suprinşi de incendiu au fost şi Loredana Chivu şi Simona Traşcă.

“Am vazut exact Colectivul in fata ochilor. Am zis: ia uitati-va, acum un an si ceva ma uitam la tv si ma ingrozeam si acum a trebuit sa sar in piscina. A trebuit sa sari un gard de 2 metri, s-a facut scarita. La inceput lumea a fost calma si civilizata, cand a inceput sa iasa fumul foarte puternic din spate, nu mai aveai ce sa mai respiri, a inceput lumea sa se agite si agitatia asta s-a transformat deja intr-o mare invalmaseala, panica, tipete, urlete, oameni prin piscina”, a povestit un baiat care a fost in club.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează, sâmbătă seara, în contextul incendiului de la Clubul Bamboo, că obținerea autorizației de securitate la incendiu certifică, la momentul obținerii, îndeplinirea unui nivel de siguranță, prin asigurarea unor condiții tehnice impuse prin reglementări, însă lipsa autorizației de securitate la incendiu nu poate fi asociată cu existența elementelor de pericol, cât timp măsurile de securitate la incendiu au fost implementate și, totodată, sunt respectate.