Liviu Dragnea îl acuză pe Cioloș că a „furat” 10 miliarde de lei și astfel nu poate mări pensiile și salariile! Replica unui fost ministru: „Dorele, probleme, mă?!”

(Last Updated On: January 9, 2017)

Speriat că nu are bani pentru măriile de salarii promise, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a anuntat duminica seara, la Romania TV, ca va face o comisie parlamentara de ancheta, pentru ca “s-au gasit probleme mari in Guvern”. Liderul PSD sustine ca bugetul are o gaura de 10 miliarde de lei. Însă el face o confuzie mare între „gaură” la buget și deficit, care a rămas sub 3%.

Replica a venit de la un fost onilier al ministrului Economiei, Ionel Danca: „Vad agitatie mare la PSD ca au gasit o lipsa in gestiune de 10 miliarde lei. Dl Dragnea, care a reusit o performanta politica rara sa promita si cresterea salariilor si reducerea taxelor, a gasit si explicatia convenabila pentru nerealizarea acestora: dezastrul lasat de tehnocrati.

Dl Dragnea face o confuzie sincera intre deficitul bugetar, care a crescut cu 2% din pib in ultima luna (asa cum se intampla in fiecare an) – dar care intr-un an electoral cu numeroase presiuni populiste a ramas sub 3% – si cheltuieli nerealizate conform prognozei bugetare construite in 2015 (ghiciti) de psd pt 2016!!

Deci, cu PSD si dl Dragnea suntem intr-un banc prost: nu e vorba de deficit, care a fost pastrat in limite normale si nici de venituri lipsa ci de cheltuieli nerealizate conform proiectiei lor bugetare din 2015.

Dar sa facem totusi o comisie de ancheta parlamentara sa vedem cata economie stiu PSD si dl Dragnea:)”

Tot pe Facebook, fostul ministru Cristian Ghinea din guvernul Cioloș, a scris: „Dorel a ajuns la guvernare.

Dorel calculeaza sa vada cit face tot ce a promis in campanie.
Ii da cu virgula. Nu incape orice ar face.

Dorel se enerveaza si explodeaza ceva cu tehocrati, comisii de ancheta si sesiune extraordinara.
Vaaai, tremuram. 🙂
Dorele, probleme, ma?!”