Monstrul din Loch Ness a revenit. Se arată mai mult ca niciodată

(Last Updated On: January 11, 2017)

Uimitor! Monstrul din Loch Ness a revenit. În anul 2016 povestea despre celebrul monstru din Loch Ness a făcut furori pe internet, fiind considerat un an-record din cauza numărului mare de ocazii în care a fost observat monstrul.

Cu toate că este cel mai cunoscut șarpe al apelor prezența acestuia rămâne însă să rămână un adevărat mister. Din 1997 au fost înregistrate circa o mie de apariții ale monstrului dar fără nici un rezultat. Iată câteva istorioare misterioase în care a fost observat așa numitul monstru din Loch Ness.

Cum se explică această „explozie” de observări în 2016? Simplu: niciodată nu au fost atâtea camere de supraveghere video în jurul lacului, iar internauții sunt cu ochii pe ele. Pe de altă parte, niciodată nu au fost atâția turiști care să aibă smartphone, subliniază Gary Campbell, președintele asociației care înregistrează toate aceste indicii, potrivit digi24.ro.

Anunțul privind o posibilă dispariție a monstrului, făcut la începutul anului 2016, a relansat interesul publicului pentru observarea lacului, mai explică Campbell.

Mai multe mărturii au fost considerate cu adevărat credibile, mai ales când versiunile diferiților martori se leagă. Din cele opt observații considerate serioase în 2016 (înregistrate între 24 martie și 21 august), cea mai tulburătoare este ultima.

Ian Campbell, un locuitori din regiune, se plimba pe malul lacului împreună cu fiul și un prieten în momentul în care a văzut două forme care se deplasau la suprafața apei. Aflat cam la 400 de metri de lac, grupul s-a oprit pentru a urmări timp de 30 de secunde ceea ce părea să fie două animale marine, care aveau înotătoare de o parte și de alta cu ajutorul cărora înaintau. Lungimea corpului celor două creaturi a fost estimată la circa 10 metri. Ian Campbell a explicat presei locale că face în mod frecvent plimbări în jurul lacului și niciodată nu observase un asemenea fenomen. El este convins că a văzut și a fotografiat două creaturi marine de talie mare.

Fără să știe de această mărturie, un alt observator a raportat, în aceeași zi, un fenomen similar: două forme care înotau alături una de cealaltă.

 

Cu câteva luni mai înainte, la 21 mai, o turistă din Londra spunea că în timpul unei croaziere pe lac a văzut un cap asemănător cu cel al unui șarpe ieșind din apă câteva secunde. A făcut chiar și o fotografie, dar a ieșit cam întunecată și în plan îndepărtat.

Cu alte câteva săptămâni mai înainte, o altă turistă, din Texas, a observat o umbră de talie mare în spatele bărcii sale. Și ea a făcut o fotografie, dar nici această imagine nu permite definirea naturii acestei umbre.

În aprilie 2015, Google și-a folosit camerele dedicate de obicei serviciului Street View pentru a încerca să filmeze timp de o săptămână la Loch Ness. Compania americană și-a scos la bătaie mijloacele pentru a încerca să-l găsească pe Nessie, monstrul care ar trăi în aceste ape din nord-vestul Scoției și al cărui mister niciodată nu a fost elucidat, în ciuda eforturilor pe care le-au făcut generații întregi.

Ajutat de cercetători și de localnici, Google a amplasat mai multe camere pentru a capta imagini de deasupra, dar și din apă, în speranța că va da de urma lui Nessie.

Google n-a găsit nimic. În schimb, internauții pot admira de-acum frumusețea lacului Loch Ness grație unor imagini inedite.

Legenda monstrului Loch Ness a luat naștere după publicarea unei (false) fotografii, în 1934, de către The Daily Mail. Au circulat apoi cele mai fanteziste zvonuri în legătură cu acest monstru.