Rețetă: Cel mai bun chec. Simplu şi gustos

(Last Updated On: January 13, 2017)

Iubești dulciurile? Ai dorința de a gusta ceva deosebit, dar nu cumpărat de la magazin? Vă propunem cea mai rapidă și simplă rețetă de chec. Odată ce o vei încerca, cu siguranță că te va impresiona.

De ce ai nevoie? Câteva ingrediente care se găsesc practic în fiece bucătărie, puțină răbdare, entuziasm, plus o picătură de dorință. Drept rezultat vei obține un chec pufos, care-ți va face o bună dispoziție pentru toată ziua.

Ingrediente REŢETĂ CHEC PUFOS:
– 5 ouă,
– 200 grame de faină,
– 200 grame de zahăr,
– 1 linguriță de praf de copt,
– 2 linguri de cacao,
– 4 linguri de ulei,
– 2 plicuri de zahăr vanilinat,
– 1 praf de sare.

Cum se face cel mai delicios CHEC

– Se separă, mai întăi, ouăle, după care albușurile se bat bine spumă cu un praf de sare. Se adaugă apoi zahărul și zahărul vanilinat. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul ca la maioneză și se toarnă peste albușurile bătute, amestecând de jos în sus cu o spatulă. Făina se amestecă cu praful de copt și se pune peste amestecul de albușuri și gălbenușuri. Se împarte compoziția în două părți egale, în una dintre ele punând cele două linguri de cacao, conform vocea.biz.

– Se pune compoziția albă într-o tavă de chec, în care s-a pus mai întâi hârtie de copt. Deasupra se pune compoziția în care am încorporat cacao. Cu ajutorul unei spatula, se amestecă foarte ușor și puțin, pentru a se întrepătrunde discret cele două culori. Se pune la cuptor timp de aproximativ 40 de minute.

REŢETĂ CHEC CU CIOCOLATĂ

Pregătește cel mai bun chec cu ciocolată pentru musafirii tăi :

Ingrediente chec cu ciocolată: 200 grame de făină, 200 grame de zahăr, 125 grame de unt sau margarină, 125 mililitri de lapte (1/2 cană), 100 de grame de ciocolată amăruie, 3 gălbenuşuri, 2 plicuri zahăr vanilat, 1 vârf de cuţit sare.

Modul de preparare chec cu ciocolată: Ciocolata se dă la frigider 10 minute, apoi se sfărâma cu ţelul său sucitorul. Se toarnă zahărul peste jumătate dintr-un pachet de unt şi se freacă spumă, cu mixerul.

Se adăugă pe rând: gălbenuşurile, laptele, faină, zahărul vanilat şi un vârf de cuţit sare fină. Se unge tava (tăvile) de chec cu unt sau margarina sau se tapetează cu hârtie de copt. Se toarnă jumătate – 3/4 din compoziţia de chec, se presara ciocolată. Se toarnă şi restul de compoziţie.

Se baga tăvile în cuptorul încălzit. Se lasă la foc potrivit (200 grade C ) până când se coace deasupra. Se încearcă înfigând o scobitoare – checul e făcut dacă scobitoarea iese uscată. Se lasa checul să se răcească un pic în tăvi, apoi se scoate pe un fund de lemn.