Război pe Piața Muncii din România! Tinerii fără experiență cer salarii uriașe, patronii se opun. Ca să poată negocia, tinerii trebuie să răspundă însă corect la prima întrebare pusă de un angajator:

(Last Updated On: March 27, 2017)

Luptă dură pe piața muncii din România. Firmele se plâng de lipsă de angajați iar tinerii fără experiență care vor să se angajeze încearcă să profite și cer salarii mari, timp liber şi pachete pentru recreere. Patronii se opun și continuă să caute angajați ca să ocupe locurile de muncă libere/

„Oferta de locuri de muncă este foarte mare. Practic nu a mai fost aşa dinainte de criză. 100 de companii au peste 5.000 de locuri disponibile. Însă şi pretenţiile celor care caută un loc de muncă au crescut”, relatează Gabriel Bălaşu, reporter Digi24.

locuri de munca

– Tinerii cer undeva pe la 4.000 de lei, pe acolo pentru loc de muncă. Beneficii medicale, ştiu eu, bonuri de masă, entertaiment.

Ca să poată negocia, tinerii trebuie să răspundă însă corect la prima întrebare pusă de un angajator: Ai o experienţă anterioară sau eşti la început de drum?

Mulţi dintre tinerii care caută un loc de muncă nu vin însă cu experienţă. Cu toate acestea, salariul este cel mai important pentru 40% dintre tineri. 31 de procente vor un echilibru foarte bun între timpul liber şi carieră.

– Ar trebui să includă un program fix, un contract pe perioadă nedeterminată, mi-aş dori să fie o corporaţie unde să mă pot dezvolta.

Angajatorii sunt deschişi uneori la negocieri, dar nu cu cei lipsiţi de experienţă.

„Ies de pe băncile facultăţii de cele mai multe multe ori şi consideră că sunt pregăţi să devină manageri, să conducă o echipă amplă”, spune Estera Anghelescu, director recrutare firmă de retail.

„Am întâlnit aşteptări salariale care depăşeau şi pragul de 1.000, 1.500 de euro poate, pentru persoane fără experienţă”, spune Cristina Mocanu, director HR la o instituţie financiară.

Vezi aici Video:

Peste 40% dintre companiile care au făcut oferte la târgul de locuri de muncă de la Bucureşti au inclus în pachetul salarial şi programe de pregătire profesională. 29% oferă şansa unor proiecte în afara ţării, iar 27% au oportunităţi de relocare în străinătate.