Mai ai ouă vopsite? Vezi cât timp pot fi consumate în siguranţă ouăle roşii de la Paşte

(Last Updated On: April 18, 2017)

Ouăle vopsite sunt nelipsite de pe masa oricărui credincios în Sărbătorilor Pascale, dar ce facem atunci când avem prea multe ouă fierte rămase.

Cât timp pot fi consumate acestea după fierbere? Dacă ouăle crude pot fi păstrate la frigider chiar și 4-5 săptămâni, durata de păstrare a ouălor fierte scade considerabil, acestea rezistând doar o săptămână în frigider, informează alba24.ro

Ouăle fierte cu coajă rezistă doar o săptămâna în frigider, fără ca persoană care le consumă să rişte probleme de sănătate. În cazul în care coajă ouălor este înlăturată după fierbere, acestea rezistă în jur de cinci zile tot în frigider.

Această recomandare este demnă de luat în seama mai ales de Paşte, când tindem să păstrăm o perioadă lungă ouăle fierte, cu coajă vopsită, în frigider sau în afara lui.

Deşi aspectul lor nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult ca cele proaspete pentru că, prin gătire, stratul natural protector al acestora, care se găseşte la suprafaţă cojii, se dizolvă. Fără acest strat, porii din coajă ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai uşor.