Jaf ca-n filme la un magazin Altex din Mall! Vezi acum au acționat hoții:

(Last Updated On: May 15, 2017)

Un alt magazin Altex a fost jefuit printr-o metodă ce devine deja model: se decupează o parte din acoperiș apoi se coboară cu sfoara în interior.

Un magazin de produse electronice si electrocasnice a fost calcat de hoti in noaptea de vineri spre sambata. Politistii au fost sesizati in cursul diminetii de sambata, cu privire la faptul ca mai multe persoane au patruns prin efractie in complexul comercial Focsani Mall, iar din Altex au sustras mai multe telefoane mobile, informează ziare.com.

Potrivit unor surse, valoarea prejudiciului ar depasi 30 de mii de lei, la o prima estimare.Purtatorul de cuvant al IPJ Vrancea, subcomisar Bogdan Toader, a declarat ca in acest dosar se fac cercetari pentru identificarea autorilor.

“In cauza a fost intocmit dosar penal si efectuam verificari in vederea identificarii autorilor si recuperarea prejudiciului”, a spus subcomisar Bogdan Toader.

Potrivit unor surse, au fost furate 20 de iphone-uri si mai multe ceasuri marca Apple, din magazinul Altex. Potrivit acelorasi surse, hotii ar fi patruns prin tavan, pe care mai intai l-au decupat, apoi au coborat pe o franghie, ca in filme.

Sursele noastre mai spun ca oamenii legii banuiesc faptul ca furtul ar fi fost pus la cale de un om din interior, respectiv un angajat al magazinului, care cunoaste foarte bine amplasamentul.

În 2015 un alt magazin Altex a fost jefuit printr-o metodă asemănătoare. Este vorba de magazinul Altex din Complexul ERA.

Hoţii au ştiut la perfecţie să intre în interiorul complexului, apoi să urce pe acoperiş, iar aici au tăiat o coală de metal informează ziaruldeiasi.ro. Camerele de supraveghere ale complexului au surprins două siluete în întuneric, fără să ofere amănunte detaliate.

Aceştia au urcat fără zgomot pe o scară de incendiu. Ajunşi pe acoperiş, un fel de terasă, ei au putut „lucra” în linişte şi fără să fie deranjaţi, deoarece nu mai puteau fi observaţi de agenţii de pază care acţionau în zonă. Cei doi hoţi au tăiat o coală de tablă albă, apoi au aruncat în interiorul magazinului o sfoară. Unul dintre hoţi a coborât pe sfoară direct în interior.

Pe pereţi, criminaliştii au fotografiat urmele de cauciuc lăsate de încălţămintea hoţului, la coborâre, cât şi la urcare. Anchetatorii cred că, timp de câteva ore, cel de jos a legat cutiile cu laptopuri şi telefoane de frânghie, iar cel de sus le-a tras pe acoperiş. De acolo, aceştia, cel mai probabil, le-au cărat până la maşină, peste câmp, în mai multe drumuri.

Dovadă au fost patru laptopuri găsite de poliţişti scăpate pe câmp, în bălării. Poliţiştii cred că ori au fost scăpate şi datorită grabei nu au mai fost ridicate, ori au fost pierdute fără ca hoţii să-şi fi dat seama.