Un mare site de torrente a fost ÎNCHIS! Vezi ce au postat proprietarii:

(Last Updated On: May 18, 2017)

După KickassTorrents a venit rândul și siteului ExtraTorrent de a fi închis. De această dată se pare că este vorba de o închidere voluntară și nu una luată de FBI.

“ExtraTorrent şi toate anexele lui sunt offline. Am şters permanent toate informaţiile. Staţi
departe de clone. Mulţumim tuturor suporterilor şi comunităţii”.

Site-ul a fost fondat în luna noiembrie 2006.
Anul trecut, un alt mare site de torrente, KickassTorrents, a fost închis şi fondatorul său arestat, informează capital.ro. Este vorba de ucraineanul Artem Vauli .

Probabil că pirateria nu va dispărea niciodată, însă acest fapt nu va opri autorităţile să lupte împotriva copierii ilegale de conţinut digital.

„ExtraTorrent has shut down permanently
ExtraTorrent with all mirrors goes offline.. We permanently erase all data.
Stay away from fake ExtraTorrent websites and clones.

Thx to all ET supporters and torrent community.
ET was a place to be….
May 17, 2017” este mesajul afișat pe site.

Cele mai mari 30 de site-uri de torrente generează venituri anuale de 4,4 milioane de dolari, iar portalul BitTorrent produce 6 milioane de dolari anual, din reclame. Site-uri mai mici pot aduce administratorilor venituri de peste 100.000 de dolari în fiecare an. În total, site-urile pirat generează venituri de 227 de milioane de dolari anual, numai din reclame.

Trebuie menţionat că reclamele reprezintă singura sursă de venit pentru site-urile de torrente, în timp ce alte site-uri pirat pot genera sume importante prin abonamente sau programe de afiliere.