Programul magazinelor și mall-urilordin România în minivacanța de Rusalii

(Last Updated On: June 1, 2017)

Mini-vacanța de Rusalii aduce schimbări în programul de lucru al bugetarilor, dar și în cel al băncilor.

Astfel, agenţiile bancare vor fi închise în zilele de 1 şi 5 iunie, dar în data de 2 iunie programul va fi normal. În zilele de 1 şi 5 iunie vor fi deschise doar unităţile bancare din marile centre comerciale, iar bancomatele şi maşinile multifuncţionale vor fi disponibile permanent, informează digi24.ro

Marile lanţuri de retail au anunţat că toate magazinele lor vor funcţiona în zilele de 1,2 şi 5 iunie după programul obişnuit.

Şi centrele comerciale vor funcţiona după programul obişnuit în toată perioada dintre 1 şi 5 iunie.

În schimb, Poşta Română a anunţat că toate oficiile poştale rămân închise din 1 iunie până în 5 iunie. Ca urmare a programului anunţat, este posibil ca trimiterile poştale prezentate în această perioadă să înregistreze timpi mai mari de circulaţie, a precizat Poşta Română.

Şi angajaţii Registrului Auto Român (RAR) vor fi liberi pentru trei zile. „Ultima zi lucrătoare din această săptămână este miercuri 31 mai 2017, în intervalul orar 8.00-16.30. urmând ca programul normal cu clienţii să fie reluat marţi, 6 iunie 2017 între orele 8.00 şi 16.30. Ziua de vineri, 2 iunie va fi recuperată de angajaţii RAR şi pe cale de consecinţă se va lucra cu publicul în toate reprezentanţele din ţară, sâmbătă 10 iunie 2017 între orele 8.00. şi 14.00”, se arată într-un comunicat de presă transmis de RAR.

Executivul a decis, în 18 mai, în şedinţă, ca ziua de 2 iunie să fie declarată ca zi liberă pentru angajaţii din sectorul public, aceasta urmând să fie recuperată în 10 iunie sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 16 iunie.