RECORD. Un lunetist al armatei canadiene a ucis un terorist ISIS de la 3,45 kilometri

(Last Updated On: June 23, 2017)

Presa internațională anunță că un lunetist canadian a reușit un record mondial după ce a împușcat un lupptător ISIS de la o distanță de 3,45 kilometri, cu o armă McMillan TAC-50. Glonțul a avut nevoie de 10 secunde pentru a ajunge la țintă.

„Este un record mondial care ar putea să nu fie egalat niciodată”, a declarat o sursă militară. Anterior, recordul era deținut de lunetistul britanic Craig Harrison, care, în 2009, împușcase un taliban de la 2,47 kilometri distanță, informează digi24.ro.

Dacă lansarea unei bombe ar putea omorî civilii din zona vizată, folosirea lunetiștilor în teatrele de operațiuni este mult mai eficientă. Dată fiind distanța de la care se trage, teroriştii „habar n-au ce se întâmplă”, a explicat o altă sursă militară.

După ce, în 2016, Guvernul Trudeau a decis retragerea din Irak a avioanelor de luptă CF-18, numărul militarilor din forțele speciale a crescut de la 60 la 207. Forțele speciale canadiene participă, în general, la operațiuni antiteroriste și, când este cazul, la misiuni punctuale declanșate după luările de ostatici.


Topul reușitelor lunetiștilor, pe țări